top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Writer's picturejoventutalcoi

Espai Curiós. "App Inventor y Scratch"

Updated: Apr 29, 2021

Espai Curiós. App Inventor y Scratch


Hui us portem dos programes per a l'ordinador amb els quals podreu donar-li forma als vostres projectes i arribar a crear de manera fàcil i intuïtiva el vostre propi joc o aplicació.


Per a aprendre a usar aquestes dues aplicacions de programació tenim tutorials oficials per a fer els primers passos en els seus webs principals i idees per a començar. A part tenim milers de vídeos en YouTube sobre com anar millorant fins a controlar perfectament els dos programes i aconseguir programar amb ajuda dels codis en bloc els nostres propis projectes.



App Inventor


App Inventor és un entorn de desenvolupament de programari creat per Google *Labs per a l'elaboració d'aplicacions destinades al sistema operatiu Android. L'usuari pot, de manera visual i a partir d'un conjunt d'eines bàsiques, anar enllaçant una sèrie de blocs per a crear l'aplicació. El sistema és gratuït i es pot descarregar fàcilment de la web. Les aplicacions creades amb App Inventor estan limitades per la seua simplicitat, encara que permeten cobrir un gran nombre de necessitats bàsiques en un dispositiu mòbil.


Amb Google App Inventor, s'espera un increment important en el nombre d'aplicacions per a Android a causa de dos grans factors: la simplicitat d'ús, que facilitarà l'aparició d'un gran nombre de noves aplicacions; i Google Play, el centre de distribució d'aplicacions per a Android on qualsevol usuari pot distribuir les seues creacions lliurement


Scratch


Scrach és un programa que usa un llenguatge de programació visual desenvolupat pel Grup Lifelong Kindergarten. La seua principal característica consisteix en el fet que permet el desenvolupament d'habilitats mentals mitjançant l'aprenentatge de la programació sense tindre coneixements profunds sobre codis. Les seues característiques lligades al fàcil enteniment i aprenentatge han fet que siga molt difós en l'educació de xiquets, adolescents i adults.


Scratch se sol usar per a la creació de videojocs, però actualment serveix de model ja que a demostrant com els entorns d'aprenentatge poden donar suport al desenvolupament de la tecnologia, permetent als joves dissenyar i programar projectes que són importants per a ells i les seues comunitats.


Per a aprendre a usar aquestes dues aplicacions de programació tenim milers de vídeos en youtube sobre com fer els primers passos i anar millorant fins a controlar perfectament els dos programes i aconseguir programar els nostres propis projectes.


12 views

Recent Posts

See All

Espai Curiós: “Lleis absurdes”

En molts països existeixen lleis que van ser creades fa molts anys però que, actualment, estan en desús, encara que no estan derogades....

Comments


bottom of page