top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Writer's picturejoventutalcoi

Espai Curiós. "El canal “Chojin". Rap i Hip-Hop"

Updated: Apr 29, 2021

Espai Curiós " El canal de Chojin" Rap y Hip-Hop"


Cada vegada és mes usual sentir parlar sobre el Rap però poca gent sap realment el que és o d'on ve aquest estil de musica. Chojin, un raper amb molta experiència, ens comptara en el seu canal de Youtube diferents coses sobre el món del rap ademes de portar-nos entrevistes molt interessants, però tot això, de bon rosegue...


Per a parlar de la nostra següent recomanació primer has de conéixer uns certs termes.

Hip-Hop, saps el que és i d'on ve? Bo perquè és una cultura originada en el sud del Bronx i Harlem, a la ciutat de Nova York, entre joves Afroamericans i Porto-riquenys durant la dècada dels 1970. El Hip-Hop no sols és una cosa musical, sinó que consta de quatre principals elements: rap (oral: recitar o cantar), turntablism o "DJing" (auditiva o musical), breaking (físic: ball) i grafiti (visual: pintura).


Aquest grup de joves volien rebel·lar-se en contra de les desigualtats i penúries que es vivien en les àrees urbanes amb escassos recursos a Nova York, així que el Hip-Hop va funcionar inicialment, com una forma d'acte-expressió que proposaria reflexionar, proclamar una alternativa, tractar de desafiar o simplement evocar l'estat de les circumstàncies d'aquest entorn, afavorint el seu desenvolupament artístic.


Sabent ja que és el Hip-Hop ara ens centrarem una mica en el Rap. El rap és una forma musical que incorpora "rima, parla rítmica i argot apoteòsic" que s'interpreta, en general, sobre un acompanyament musical. Els components del rap inclouen "contingut" (el que es diu), "flow" (ritme, rima) i "lliurament" (cadència, to). El de l'origen rap es remunta a les seues arrels africanes. Segles abans que existira la música hip-hop, els griots (narradors d'històries) d'Àfrica Occidental feien les seues narracions rítmicament, utilitzant tambors i altres instruments. Més tard ja es va expandir amb el “boom” del Hip-Hop fins a dia de hui.


Ara que ja hem entés una mica les arrels del rap i del Hip-Hop, podem presentar-vos a “El Chojin. El seu nom real és Domingo Antonio Edjang Moreno. Nascut a Torrejón de Ardoz, Madrid el 28 d'abril de 1977, és un M.C. (Maestro de Cerimònies, és a dir, ofereix un espectacle a més de la pròpia música), raper, escriptor i compositor espanyol. Va destacar en 2007 ja que va superar el rècord de síl·labes cantades en un minut (un total 921 síl·labes), arrabassant el rècord Guiness a Rebel.


La profunda crítica social que duu a terme en els seus temes, ha fet que siga reconegut pels amants d'aquesta disciplina. A part de 13 discos en solitari ( que es diu ràpid) també va escriure i va protagonitzar “L'Ànima d'Alexander Oboe”, un espectacle teatral produït per la “Casa dels Pobles” que va ser presentat en el “Festival Madrid Sud”. Així mateix, va dur a terme una gira per diferents teatres d'Espanya.


A la fi de 2020 va obrir un canal de YouTube anomenat “Però de bon rosegue” on entrevista a altres rapers (com Nach o ZPU ) i personatges públics de tota mena ( El sacerdot Dani o l'humorista Javier Coronas ) per a parlar de Rap o temes relacionats, veient així el punt de vista que té la gent sobre el rap d'una manera amena, amb un humor i parlant de molts temes interessants amb gent interessant.


Així que us deixem aquest link al primer video del seu canal perquè gaudiu de Chojin, tant com ho hem fet nosaltres.



21 views

Recent Posts

See All

Espai Curiós: “Lleis absurdes”

En molts països existeixen lleis que van ser creades fa molts anys però que, actualment, estan en desús, encara que no estan derogades....

Comments


bottom of page